FAQ

1. HOE KAN IK ME INSCHRIJVEN VOOR DE KLASSIEKER RIT

Inschrijving is uitsluitend mogelijk via het registratieformulier op www.okrv.nl  telkens vanaf 01 janurari (00:01 uur) van het betreffende 'ritjaar'. Telefonische aanmelding is NIET mogelijk. Inschrijving voor de website kan echter het gehele jaar door plaatsvinden.

 

Een beknopte handleiding hoe u zich kunt registreren is hier te downloaden.

 


2. KRIJG IK EEN BEVESTIGING VAN MIJN INSCHRIJVING

De inschrijving wordt via e-mail bevestigd. Soms kan het voorkomen dat dit wat langer onderweg is als gevolg van spamdetectie. Controleer voor de zekerheid ook de mailbox waar berichten als reclame of spam terechtkomen. In een enkel geval worden de mailberichten als zodanig gedetecteerd.

De inschrijving wordt direct op de server opgeslagen. Een 2e keer aanmelden zal resulteren in een melding dat de inschrijving reeds bestaat. 

 


3. WAAROM IS DE INSCHRIJVING BEPERKT TOT 150 EQUIPES

De Oranje Klassieker Rit Velp is een tocht over veelal kleinere wegen. De lengte is tussen de 100km en 140km en wordt begeleid door een aantal motorbegeleiders / verkeersregelaars. Indien de deelnemersgroep groter wordt dan is het qua organisatie erg moeilijk om een dergelijk evenement in goede banen te leiden. Daarnaast is de ruimte bij het eindpunt Villapark Velp niet groot genoeg om een nog grotere groep te laten deelnemen. Daarnaast krijgen de deelnemende voertuigen bij een groter aantal niet de aandacht die men verdiend!

 


4. WELKE SOORTEN VOERTUIGEN MOGEN INGESCHREVEN WORDEN

In te schrijven voertuigen dienen minimaal 25 jaar of ouder te zijn. Vanzelfsprekend met geldig kenteken en verzekering. Zowel (bestel-)auto's, motoren alsmede kleine vrachtwagentjes kunnen deelnemen. Grotere voertuigen leveren door de aard van de route (wegennet) een probleem op. 

 


5. WAAR KAN IK HET REGLEMENT VOOR DEELNAME VINDEN

Het reglement voor deelname is hier te lezen en af te drukken. Ook wordt het reglement altijd uitgereikt voorafgaand aan de rit aan de deelnemende equipe. Overigens houdt de O.K.R.V zich ten aller tijde het recht voor deelnemers te weigeren indien men zich niet houdt aan de wettelijke eisen ten aanzien van de wegenverkeerswet.

 


6. WAAROM KAN IK NIETS IN HET GASTENBOEK SCHRIJVEN

We hebben ervoor gekozen om het Gastenboek (Guestbook) open te stellen voor geregistreerde leden, dus de deelnemers aan de OKRV ritten. Enerzijds om de deelnemers ervaringen uit te laten wisselen en te delen, en anderzijds om misbruik door mailware bots te voorkomen. Geregistreerd als deelnemer via onze website? Log dan in op de site en laat een berichtje achter. Zelf één of meer foto's bijplaatsen is mogelijk.

De inhoud is echter wel voor iedere bezoeker van de website zichtbaar. 

 


7. IK ZIE GEEN PLATTEGROND WEERGAVE BIJ EVENTS

opgelost (09-06-2016)

Waarschijnlijk werk je met Safari onder OSX of IOS (laatste versies)

De software om Google Maps te genereren werkt niet altijd goed in combinatie met de laatse versie van Apple Safari in combinatie met  IOS (IPHONE / IPAD) & OSX (MAC). De oudere versies leveren geen problemen op. Het aanmaken van de mapweergave geschiedt op basis van harde coordinatoren en worden via Google gegenereerd buiten de website sofware om. Andere combinaties werken wel naar behoren. Wij denken dat dit spoedig verholpen wordt.

 


8. WAT BETEKENT AVATAR (OF PASFOTO) OP HET REGISTRATIEFORMULIER

Tijdens de registratie is het mogelijk om een AVATAR (of PASFOTO) te plaatsen. Dit kan echter ook later nadat de registratie volledig is afgerond. Hier is het mogelijk om een pasfoto te koppelen aan de registratie. (niet verplicht - optioneel) Bij het achterlaten van een bericht in het gastenboek wordt de pasfoto als afbeelding van de auteur bijgeplaatst.

 


9. WAT BETEKENT DE RESERVERIJ?

Bij het inschrijvingaantal van 150 equipes zit de inschrijving vol.

Nu komt het voor dat ingeschreven equipes niet kunnen deelnemen Hierdoor valt de registratie vrij. Wij weten dit pas op het laatste moment waardoor we nooit tevoren weten hoeveel plaatsen er vrijkomen. Om de vrijgevallen plaats weer op te vullen hanteren we een reservelijst. U kunt zich hierop aanmelden, maar er zijn enige restricties.

  • De opstelling is niet op de Van Spaenallee maar haaks hierop (Biljoen). U wordt hieerheen geleid door de organisatie.
  • In principe is er altijd wel gelegenheid om de Klassieker Rit mee te rijden (mits aangemeld!) maar reservisten sluiten achteraan als de overige deelnemers vertrekken.
  • Vergeet niet om U aan te melden bij het controlepunt (vooraan bij Kasteel Biljoen) waar de uitgifte en vrijgevallen plaatsen worden bijgehouden.