Deelnemen

Ready to start your engine?

Dan rest er alleen nog inschrijven om mee te kunnen rijden met de Klassieker Rit, en vooraf aanmelden op de website!  Via de onderstaande knop wordt U verder geleid.

De OKRV

Wat is de Oranje Klassieker Rit Velp (O.K.R.V.)?

De O.K.R.V. is een commissie binnen de oranjevereniging (Stichting) Velp Voor Oranje. Velp voor Oranje organiseert in Velp de festiviteiten op koningsdag. De O.K.R.V. organiseert een middagactiviteit: De toertocht voor klassieke voertuigen van 25 jaar en ouder.

 


 

Waarom?

Een algemene klassieker rit dicht bij huis was er niet. In samenwerking met de Stichting Velp voor Oranje werd de O.K.R.V. opgezet. Zo is de O.K.R.V. in 2003 ontstaan. Klassiekers vormen een leuke aanvulling op het koninginnedag programma in Velp. In 2012 bestond de OKRV 10 jaar. De O.K.R.V. van 2012 had dan ook een feestelijk tintje met als thema feestje.
In 2003 werd er gekozen voor een bijeenkomst van klassieke voertuigen tot en met bouwjaar 1983. Tegenwoordig nemen voertuigen deel die 25 jaar en ouder zijn zoals kleine vrachtwagentjes, busjes en personenauto’s. De voertuigen moeten wel een rit van ongeveer 100 km. mee kunnen rijden. Hierdoor rijden er relatief veel jonge voertuigen mee met de O.K.R.V. Echter sommige niet minder zeldzaam dan voertuigen uit bijvoorbeeld de jaren 50!


Wat?
We organiseren een startbijeenkomst, op de van Spaenallee, in combinatie met een rit, een pauzestop (elk jaar een verrassing) met mogelijkheid tot eten en een tweede gedeelte van de rit met een afsluitende bijeenkomst met muziek in het Velpse Villapark. Dit maakt de O.K.R.V. een leuk actief klassieker evenement. Elk jaar rijden er zo’n 150 klassieke voertuigen de O.K.R.V.

Mogelijk gemaakt door!
Dit alles zou niet mogelijk zijn door de inzet van een vast ploeg van 10 vrijwilligers die enkele vergaderingen per jaar beleggen om het draaiboek uit te werken, de sponsoring te regelen en de route met pauzeplaats bepalen. Tevens zijn op de dag zelf nog eens een keer zo veel vrijwilligers druk bezig met het regelen van het verkeer, bemensen van de stand en het begeleiden van de rit op motoren en niet te vergeten de professionele jurering van het jaarlijkse Concours d’Elegance. Daarnaast werken wij natuurlijk samen met enkele organisaties uit de omgeving die hun ondersteuning verlenen. Het geheel wordt financieel en materi
eel ondersteund door enkele vaste sponsoren uit de omgeving en incidentele sponsoren. Dit geheel van vrijwilligers, organisaties en sponsoren maakt de O.K.R.V. tot wat het in de afgelopen jaren is geworden.

Zo lang ieders enthousiasme voor klassiekers en het enthousiasme voor het tot stand brengen van een leuk evenement in Velp er is, zal de O.K.R.V. er voor veel liefhebbers zijn! 
Voor een impressie van de voorgaande ritten kijkt U  HIER