Renault 15's komen voor de 15e OKRV naar Velp

Omdat de OKRV voor de 15e keer gehouden werd was de thema auto van 2017 de Renault 15. De 15 is net wat zeldzamer zijn dan de Renault 17. Deze vormen samen een club. Daarom waren de 17's ook rijkelijk aanwezig. Zij kregen dan ook een ereplaats tijdens de opstelling op de van Spaenallee vlak voor Kasteel Biljoen.

Dit jaar waren er wat rijders die wegens gezondheidsproblemen uitvielen maar ook auto's hadden last van onverwachte defecten. Deze melden zich netjes af. Thuisblijvers zijn er altijd en zeker vanwege de donkere wolken tijdens 27 april. Ondanks wind en somberheid was het een droge rit! Maar liefst 135 voertuigen reden de rit van rond de 100 km.

De heer Heersink, bewoner van Kasteel Biljoen, opende de rit met het vlaggen van de rallyvlag. Het vijftal begeleidende motorrijders reed dit jaar als openingsact de van Spaenallee af richting het kasteel waarop het afvlaggen van de voertuigen begon.

 

De pauzeplaats was dit jaar in het plaatsje Beek. De rijders konden hier een warme maaltijd nuttigen. Na de maaltijd begonnen de rijders aan deel twee van de rit aan de hand van het bolletje pijltje systeem. Als de navigator in de oldtimer het goed gedaan had zou een voertuig weer in het mooie Villapark uit moeten komen. Bij de meeste rijders was dat het geval.

Twee bands traden op in het Villapark, het duo Lianne en Rufly. De muziekkeuze was divers van gouwe ouwe tot hedendaagse klanken in een geheel eigentijds jasje. Daarna trad op de Four Streem New Orleans Jazz Band, Arnhem. De concours jury kon uiteindelijk na druk beraad 3 winnaars en een aanmoedigingsprijs van het concours bekend maken.

De concoursuitslag OKRV 2017; 

 

- 3e prijs; Fam. v/d Heijden, Erp. Renault 17 cabrio van 1973. De eigenaar heeft jarenlang gewerkt aan deze prachtige franse coupé. Hij was, zoals veel auto's uit deze jaren, behoorlijk rot. Maar inmiddels in vrijwel nieuwstaat met mooie Alpine velgen.

 

 

 

- 2e prijs; Fam. Holland. Ford Taunus 17M uit 1965. Deze zakensedan zag er uit alsof hij zo uit de fabriek is gerold. Hij ziet er uit om door een ringetje te halen. Alleen zijn de velgen en de kleurstelling niet helemaal origineel.

 

 

 

- 1e prijs; Fam. Liohan, Goor. Alfa Romeo 1300 super van 1971. Italiaanse, sportieve familiesedan met een verrassend lage CW-waarde van slechts 0,34 ondanks zijn hoekige carroserievorm. De auto is in een prachtige originele staat. De trotste eigenaar heeft hem niet zelf opgeknapt, maar pas onlangs gekocht. Het was een hele zoektocht, de winnaar geeft te kennen dat hij wel 9 auto's had beoordeeld alvorens deze aan te schaffen.

 

 

- De aanmoedigingsprijs; Fam. Henselmans, Gendt. Was voor een Peugeot 403 Break uit 1959. Deze auto was in originele staat "dans son jus". Door afwezigheid van de eigenaar krijgt deze de prijs later thuis gestuurd.

 

 

 

 

Al met al weer een geslaagde OKRV 2017 en op naar 2018 met nieuwe plannen!